Kosa posvuda Tea Tulić

ISBN: 9789533163079

Published:

Paperback

140 pages


Description

Kosa posvuda  by  Tea Tulić

Kosa posvuda by Tea Tulić
| Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | 140 pages | ISBN: 9789533163079 | 10.24 Mb

Prva proza Tee Tulić Kosa posvuda niskom biserno poentiranih crtica pripovijeda priču o jednoj obitelji, posebice njezinoj ženskoj liniji nona-majka-kći, i suočavanju s majčinom bolesti. Pripovjedačica se služi infantilnom perspektivom, koja jeMorePrva proza Tee Tulić Kosa posvuda niskom biserno poentiranih crtica pripovijeda priču o jednoj obitelji, posebice njezinoj ženskoj liniji nona-majka-kći, i suočavanju s majčinom bolesti. Pripovjedačica se služi infantilnom perspektivom, koja je uvijek nekako prirodna kada djeca govore o roditeljima, ali kako bolest odmiče i majka onemoćava uloge majke i djeteta se polako mijenjaju, pa kći preuzima skrbništvo za majku, novu ulogu na starim osnovama.

A Noni skrbništvo već odavno treba, ona je na neki način najveće dijete ove knjige.Kosa posvuda je utoliko i nacrt obiteljskog romana i povijest pokušaja da se neizlječiva bolest izliječi, što će reći da se u ovoj knjizi maršira kroz bolničke sobe na čijim vratima se samo mijenjaju brojevi, dok bolest raste, da se u očaju pribjegava i alternativnim metodama, dok bolest raste, svemu što daje nadu i vraća dostojanstvo oboljelom. Usput se nizom lajtmotiva pripovijeda i o kućnim ljubimcima, susjedima, vjeri, flash-backovima vraća u djetinjstvo, spominju uroci i prometne nesreće, a listovi kupusa života rastu pred nama…Kosa posvuda nije nekakva mračna knjiga unatoč tome što joj je okvir ispitivanje riječi bez imalo mekoće, satkane od samih suglasnika – smrt.

Naprotiv, Tea Tulić je uspjela svojim pripovijedanjem i britkim zapažanjima, uvrnutim, luckastim pristupom i životu i smrti, kroz lucidne crtice, što humorom, što domišljatošću i sjajnim stilom – vitalizmom generalno – ispričati priču koja se čita lako i s užitkom, a da pri tom nije izgubila ništa od svoje potresnosti i duboke emotivnosti.

Ova knjiga je nešto kao uloga moje porodice u najraširenijoj svjetskoj bolesti, samo na pop-način, djevojački, terapeutski iskren i opčinjavajući.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Kosa posvuda":


ladobcostarica.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us