Herenliefde Hans Warren

ISBN: 9789035114500

Published: 1995

Paperback

255 pages


Description

Herenliefde  by  Hans Warren

Herenliefde by Hans Warren
1995 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 255 pages | ISBN: 9789035114500 | 8.50 Mb

Nog niet zo lang geleden zou een bloemlezing van homoseksuele verhalen uitsluitend met het werk van homoseksuele schrijvers zijn gevuld en alleen door homoseksuele literatuurliefhebbers zijn aangeschaft. De kwaliteit van het werk kwam er niet zo opMoreNog niet zo lang geleden zou een bloemlezing van homoseksuele verhalen uitsluitend met het werk van homoseksuele schrijvers zijn gevuld en alleen door homoseksuele literatuurliefhebbers zijn aangeschaft.

De kwaliteit van het werk kwam er niet zo op aan, de lezers waren al tevreden wanneer ze eindelijk hun wereld, hun gevoelens eens geschreven zagen. Gelukkig is aan die letterkundige gettovorming een eind gekomen. Homos zijn niet zielig meer, en Herenliefde is dan ook een bundel waar iedereen plezier aan kan beleven. In 1966 zorgde Nader tot U van Gerard Reve nog voor grote opschudding, maar sindsdien kon de homo-literatuur in Nederland betrekkelijk ongestoord volwassen worden, zoals bijvoorbeeld het werk van Tom Lanoye en Bas Heijne bewijst.

Vandaar dat Hans Warren - die zelf in zijn gedichten en in zijn Geheim dagboek al vroeg openhartig over homoseksuele liefde schreef in deze bundel de nadruk legt op verhalen uit onze tijd waarin de herenliefde als een vanzelfsprekendheid wordt beschouwd. Maar natuurlijk wordt niet voorbijgegaan aan de voorlopers, auteurs die het waagden de bekrompenheid van het publiek te trotseren, dan wel bedreven waren in de kunst van het camoufleren.

Herenliefde bevat zachtaardige en ruige verhalen, werk van bekenden en betrekkelijk onbekenden. En het blijkt dat ook heteroseksuele mannen, en vrouwen, de herenliefde voortreffelijk weten uit te beelden. In deze gevarieerde bloemlezing zijn verhalen opgenomen van onder anderen Louis Couperus, Tom Lanoye, Maarten t Hart, Gerrit Komrij, Eric de Kuyper, A. der Heijden en Bas Heijne.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Herenliefde":


ladobcostarica.com

©2010-2015 | DMCA | Contact us